Visegradská kuchyně u jednoho stolu
Stručný popis projektu:
Setkání studentů (partnerů) z oblasti gastronomie. Představení gastronomie jednotlivých zemí, výměna informací, kuchařských technik, receptů a postupů. Beseda nad zvyklostmi. Následné společné představení krajových specialit široké veřejnosti.
Podrobný popis projektu:
3 denní akce bude rozdělená na dvě části:
1 část: workshop na téma gastronomie. Výměna informací, národních zvyků, receptů a postupů. Všichni účastnici představí svou zemi z pohledu gastronoma – gurmána. Výměna cenných informací.
2 část: Představení krajových specialit široké veřejnosti. Návštěvníci workshopu budou moci ochutnat jednotlivé výrobky a produkty. Snaha o představení gastronomických zajímavostí jednotlivých zemí.
V průběhu všech tří dnů budou promítány promo materiály o gastronomii a cestovním ruchu jednotlivých zemí. Zvýšení informovanosti o turistických příležitostech.
Výstupy projektu:
Tištěný vzdělávací materiál, který obdrží všichni účastníci worksopu.(formát A4, cca 20 stran)
Materiál bude převeden na elektronickou verzi, která bude zveřejněna na specifických stránkách.
Cílová skupina:
Účastníci workshopu budou z řad odborných škol se zaměřením na gastronomii a cestovní ruchu, dále z gastronomických subjektů. Návštěvníci workshopu z řad široké veřejnosti.